Contact us here

Markus, R&D Graduate

November 2019 Markus på 25 år startede som R&D Graduate på LINAK A/S for bare tre måneder siden. Han er fra Tyskland og har en bachelor i Mechanical Engineering med en overbygning i Innovation and Business. Han er kommet godt fra start og glæder sig rigtig meget til at se, hvad resten af hans 2-årige Graduate tid kommer til at indeholde.

Markus LINAK A/S

Markus er startet i udviklingsafdelingen i divisionen for produkter til hospitals- og plejesektoren. Hans håb er, at han i løbet af sit forløb får mulighed for at komme rundt i organisationen: ”Jeg har planer om at bruge programmets mulighed for variation til også at køre nogle projekter udenfor R&D. Derfor er jeg i kontakt med Operations om at have mit næste projekt hos dem. Derefter vil jeg gerne have erfaring indenfor salg, for at få viden om de afgørende funktioner udenfor R&D, når det kommer til produktudvikling. Desuden ser jeg også meget frem til at have et projekt i udlandet. Det er interessant, hvordan LINAK-værdier og procedurer bliver udlevet for eksempel på den anden side af jorden.”

Klar dedikation

Markus ser Graduate forløbet hos LINAK som en stor chance. Han håber på en fremtid hos LINAK i Danmark, og har derfor taget et intensivt dansk-kursus, for at kunne fungere bedre både i det faglige og sociale: ”Jeg vil tale flydende dansk så hurtigt som muligt, fordi jeg gerne vil arbejde på LINAK i det lange løb. Det at kunne sproget giver mig flere muligheder hos LINAK og jeg kan opnå mere.”

Den første tid som Graduate

Idet Markus startede i forløbet for bare tre måneder siden, har han sin opstart i klar erindring: ”I de første to uger havde jeg mange intromøder med kollegaer fra den afdeling, hvor jeg har mit første projekt, men også med kollegaer fra andre afdelinger af LINAK. Møderne hjalp mig til at få et overblik over hele organisationen. Efterfølgende blev jeg kastet ud i det daglige arbejde som udviklingsingeniør. Der hjalp jeg det mekaniske team med deres projekt om at udvikle en ny løftesøjle. Den tekniske opgave gjorde, at jeg fik en meget dybere viden om aktuatorer, mekanikken bag og de eksisterende løsninger fra LINAK."

Og Markus er allerede imponeret over LINAK: ”Det gør stort indtryk at se, på hvilket højt niveau LINAK udvikler og tester komponenter og produkter. Jeg tror virkelig, at det gør en forskel, når det kommer til kvaliteten af vores produkter. Fordi jeg er ny, er jeg blevet nødt til at stille en masse spørgsmål for at kunne følge med. Gennem de første tre måneder blev det virkelig tydeligt, hvor hjælpsomme alle kollegaer har været – både i min egen afdeling, men også i andre afdelinger og forretningsområder.”

Forløbet giver gode muligheder

Markus har et par gode input til andre, der overvejer at søge ind som Graduate hos LINAK: “Jeg tror, at en af de vigtigste ting at vide om LINAK Graduate programmet er, at det giver dig en rigtig god mulighed for at udvikle dig selv og få dybdegående viden om menneskerne, stemningen, kulturen og strukturen hos LINAK. Jeg tror på, at det er vigtigt at være åben og klar på at udfordre dig selv. Også selvom du kommer til at have projekter i forskellige afdelinger eller funktioner, hvor du ikke har den største erfaring eller indsigt. Derfor er det vigtigt at tilpasse dig selv til det nye miljø og team, samt at tvinge dig selv ud af din comfort zone for at lære så hurtigt som muligt.”

 

Got a question?

Our team is ready to assist you with technical information, starting a project and more.

Contact now