Contact us here

Nils, økonomielev

Juni 2021 Nils er lige straks færdiguddannet økonomielev. Han har altid vidst, at han ville noget med tal, og gennem elevpladsen fik han muligheden for at få både erhvervserfaring og uddannelse på én gang.

Nils - økonomielev

Nils afslutter sit 2-årige uddannelsesforløb hos LINAK i august 2021. I løbet af sin tid hos LINAK har han udviklet sig meget fagligt: ”Jeg har fået meget med i rygsækken, som jeg kan bruge fremadrettet. Jeg er blevet meget klogere på debitor, kreditor, løn og controlleropgaver. Det er meget anderledes at læse noget økonomisk i skolen, fremfor at bruge det i praksis. Derfor er jeg blevet klogere på lønsystemet og regler, samt debet/kredit.”

Men også socialt har Nils rykket sig, selvom han af natur er udadvendt: ”Personligt er jeg blevet bedre til at kommunikere med andre mennesker, end jeg var på gymnasiet. Hos LINAK har jeg været i kontakt med folk i alle aldre, og det har været spændende.”

Uddannelsesforløbet

Nils har oplevet mange ting i sin elevtid. Ud over sin tilknytning til økonomiafdelingen, har han også været på besøg i det tyske LINAK selskab, den internationale salgsafdeling og shipping. Især besøget i Tyskland er Nils stolt af: ”Jeg var med til at gøre deres hverdag nemmere med nogle tiltag, som vi havde på hovedkontoret. Det var fedt!”.

Uddannelsen har været sammensat sådan, at han i løbet af de to år er kommet rundt i kreditor, debitor og løn, samt haft nogle controlleropgaver. Det har fungeret rigtig godt: ”Skolen har fulgt det samme forløb som jeg havde på LINAK, så det passede med at jeg havde om økonomistyring, mens jeg sad i bogholderteamet. Derefter havde jeg et lønkursus, mens jeg sad i løn. Derfor har det passet perfekt med at jeg fik noget teori, som jeg kunne bruge i praksis hos LINAK.”

De opgaver Nils har haft på LINAK, har også gjort ham mere selvsikker: ”Jeg har været til flere møder og fremlæggelser for kolleger, hvor jeg personligt har været nervøs, fordi jeg var 100% på. Det har dog også været med til at gøre mig mere sikker til eksamener, da jeg allerede havde prøvet at kommunikere for flere mennesker.”

LINAK som elevplads

Nils valgte at søge plads hos LINAK, fordi han havde hørt godt om arbejdspladsen. Og han blev ikke skuffet: ”Hos LINAK er der et godt arbejdsmiljø og professionelle kolleger hele vejen rundt.”

Under hele forløbet har han haft en elevansvarlig tilknyttet: ”Samarbejdet med min elevansvarlige har været super godt. Man får en følelse af altid at kunne spørge sig til råds. Det har været super vigtigt i forhold til, at man kommer ud i et arbejdsmiljø, som er meget anderledes end gymnasiet. Udover det, er der forskellige samtaler i form af 3-månederssamtale og MUS, som er med til at give god feedback.”

Hvis man interesserer sig for tal, tøver Nils ikke med at anbefale LINAK som elevplads: ”I så fald er det oplagt at blive økonomielev, da LINAK skaber de bedste rammer for en god uddannelse. Man skal bare springe ud i det, og huske at prøve, selvom det nogen gange kan se uoverskueligt ud.”

Fremtiden

Elevpladsen hos LINAK har været det perfekte springbræt ud i fremtiden for Nils: ”Jeg har altid haft en drøm om at læse videre, og det skal jeg nu. Jeg vil gerne være revisor, hvor jeg kan nørde og blive klogere på den økonomiske sektor, som jeg interesserer mig for. Det bliver spændende at skulle ”tjekke” noget af det, jeg indtil nu har lavet hos LINAK.”

Got a question?

Our team is ready to assist you with technical information, starting a project and more.

Contact now