Contact us here

Mikkel, elektronikfagteknikerlærling

Juli 2021 Mikkel startede i 2018 sit forløb som elektronikfagteknikerlærling i kvalitetsafdelingen hos LINAK. Hans forløb tager fire år og giver ham samtidig en gymnasial uddannelse. Efter de første par år har han allerede udviklet sig meget både personligt og fagligt.

Mikkel - elektronikfagteknikerlærling ved LINAK

Allerede fra da Mikkel var i brobygning i 8. klasse, har han været sikker på, at han skulle i gang med uddannelsen som elektronikfagtekniker. Han synes området var spændende, og han havde ikke hørt andet end godt om LINAK®, så han sendte en ansøgning: ”Jeg kom til samtale, og derefter var jeg så heldig at få lærepladsen!”.

 

En kombineret uddannelse

Mikkels uddannelse er en EUX, hvilket betyder, at det er en kombination af en gymnasial uddannelse og en erhvervsuddannelse: ”Hvert år, fra de sidste par uger inden sommerferien indtil lige efter juleferien, har jeg været hos LINAK. Den anden del af året har jeg været på skole. I 2021 afsluttede jeg mit x-forløb, som er den gymnasiale del af min uddannelse og blev student. Det sidste års tid af min lærlingetid skal jeg have mit afsluttende forløb med erhvervsfag i foråret og derudover arbejde hos LINAK.”

At Mikkel er lærling betyder, at han ikke har behøvet at skulle i skolepraktik: ”Man får noget mere udfordring og erfaring ved at være i en virksomhed. Jeg synes det er rigtig fedt at være lærling, da jeg får en masse udfordringer. Jeg synes forløbet er bygget op på en fin måde, hvor jeg får lov til at lave en masse forskellige ting.”

De områder, der er de vigtigste i Mikkels uddannelse er fejlfinding på elektroniske produkter og kendskab til diagrammer og komponenter. Men der er også mange mindre forløb undervejs i uddannelsen.

 

Stolthed og udvikling

Mikkel har lært rigtig meget under sit forløb som lærling: ”Jeg er blevet meget bedre til fejlfinding af elektronik. Jeg har lært en masse om, hvordan elektroniske systemer snakker sammen, og om hvordan man kan programmere og teste LINAK-systemer.”

Mikkel har også udviklet sig på det personlige plan og er stolt af, at han kan bidrage med at give kunderne en god oplevelse: ”LINAK er meget kundeorienteret og går op i, at kunden skal være tilfreds. Vi er gode til at lave skræddersyede løsninger, som opfylder kunders krav og holder i mange år. Men når de oplever fejl på vores produkter, så kan jeg hjælpe med at forbedre dem, for at minimere fejl fremadrettet.”

Mikkel er lærling i kvalitetsafdelingen, men har også prøvet kræfter med andre afdelinger. Det både udfordrede og udviklede ham, at skulle forholde sig til andre dele af virksomheden.

 

Fremtiden

For Mikkel er hans lærlingetid en meget positiv oplevelse: ”Jeg er glad for at være lærling ved LINAK, og har ikke på noget tidspunkt fortrudt det. Man får rig mulighed for at arbejde selvstændigt, men også på tværs af virksomheden, hvilket er ret fedt og er med til at udvikle ens læring.” siger han og afslutter: ”Når jeg er færdig med min erhvervsuddannelse, vil jeg gerne læse videre til ingeniør. Drømmen er at arbejde med udvikling af elektronik.”

Got a question?

Our team is ready to assist you with technical information, starting a project and more.

Contact now