Contact us here

Mette, økonomielev

Marts 2021 Mette afsluttede sin elevtid i 2020 og blev derefter fastansat i økonomiafdelingen på LINAK. Under sin elevtid fandt Mette ud af, at hun var på rette spor, og de mange spændende udfordringer gjorde det til en god og lærerig tid.

Mette - økonomielev

Egentlig skulle Mette slet ikke have været elev hos LINAK. Hun havde kontrakt med en anden virksomhed, der dog måtte lukke hendes stilling ned. De henvendte sig til LINAK for at høre, om de havde en elevplads i økonomi. Afdelingen kunne godt bruge en økonomielev, så en stilling blev oprettet og Mette søgte på lige fod med flere andre. Hun viste sig at være den bedste kandidat, og hun er glad for, at hun blev valgt: ”Hos LINAK er der fokus på godt arbejdsmiljø. Det er generelt en super god arbejdsplads, og der er mange gode hjælpsomme kollegaer. Jeg vil helt sikkert opfordre andre til at søge hos LINAK.”

Da Mette startede i 2018 blev der udarbejdet en elevplan for hende, for at sikre, at hun kom ind omkring alle fire funktioner i økonomiafdelingen: Løn, kreditor, debitor og controlling. Denne plan blev der fulgt op på gennem hele forløbet: ”Samarbejdet mellem min tilknyttede elevansvarlige og jeg har været super godt. Der er løbende blevet fuldt op med møder om den plan der blev fastlagt for mig i starten af min elevtid. På den måde har vi været sikker på, at jeg kom igennem hele forløbet.”

Interesse for økonomi

Mette har altid været glad for matematik, og da hun gik på HHX blev hun klar over, at det var økonomivejen hun ville gå: ”Jeg undersøgte, hvilke muligheder jeg havde, og en økonomielevstilling lød spændende for mig. Jeg er under elevforløbet blevet bekræftet i, at det var det rigtige valg for mig.”

Men det var ikke uden udfordringer undervejs: ”Da jeg startede som elev var det udfordrende at koble den viden, jeg havde fra HHX til praksis. Men det har jeg lært med tiden, og nu spiller teori og praksis godt sammen for mig.”

Faglighed og stolthed

Mette er ikke i tvivl om, at hun har lært rigtig meget fagligt under sin elevtid i økonomiafdelingen: ”Jeg har fået lov til at få ansvar for flere forskellige opgaver, og specielt indenfor mit interesseområde, løn. I alle afdelinger har jeg fået mange spændende udfordringer. Jeg har oplevet, hvordan det er at arbejde på en rigtig arbejdsplads, og at det er vigtigt, at man skal gøre plads til alle for at skabe et godt arbejdsmiljø.”

Mette skrev sin fagprøve inden for debitorområdet, og resultatet er hun meget stolt af: ”I projektet til min fagprøve fik jeg muligheden for at forbedre og effektivisere en ellers manuel arbejdsopgave. Jeg er rigtig stolt af, at mit forslag til forbedring også bliver benyttet nu, efter min elevtid er slut.”

Fremtiden

Fremadrettet vil Mette gerne læse videre: ”Jeg har en drøm om på et tidspunkt at videreuddanne mig indenfor økonomi. Men det har været vigtigt for mig at få noget erhvervserfaring først – det ser jeg som en stor fordel, når jeg skal læse videre.”

Elevtiden og ansættelsen hos LINAK har således været et godt springbræt for Mette ind i fremtiden: ”Lige nu ved jeg ikke, hvor jeg ender arbejdsmæssigt, men jeg er på den helt rigtige vej.”

Got a question?

Our team is ready to assist you with technical information, starting a project and more.

Contact now