Contact us here

Lukas, IT-supporter elev

Marts 2021 Lukas oplever at have udviklet sig enormt både personligt og fagligt under sin elevtid. Han får de samme opgaver som sine mere erfarne kollegaer, og sammenholdet i afdelingen gør, at han elsker at møde på arbejde hver dag.

Lukas - IT-supporterelev

Den glødende interesse for IT har Lukas haft, så længe han kan huske. Derfor var det oplagt for ham at vælge en IT uddannelse. Han startede som IT-supporterelev hos LINAK i januar 2020, og har virkelig lært meget allerede: ”Jeg har arbejdet med mange systemer, som jeg ikke før kendte til f.eks. netværks infrastruktur, server/domæne opsætning, webserver og gameserver hosting, kundesupport og meget mere. Jeg har også fået meget forståelse for, hvordan en virksomheds infrastruktur fungerer i praktikperioderne på LINAK. Min måde at tænke over IT har ændret sig meget over det sidste år, men jeg synes ikke det er blevet mindre spændende af den grund!”

Lukas’ uddannelse som IT-supporterelev består af både skole- og praktikperioder: ”I skoleperioderne har vi masser af spændende fag som serverteknologi, netværk, Linux, databaser og mange andre interessante emner, vi skal igennem og lære at bruge hos vores læreplads og til svendeprøve. I praktikperioderne får jeg lov til at bruge mit teoretiske i praksis og arbejde med kunder, som giver den bedste erhvervserfaring og oplevelse”, fortæller Lukas.

At vokse med opgaven

Da Lukas startede sin praktikperiode var han, efter eget udsagn, meget stille og nervøs – sådan er det dog ikke længere: ”I starten var jeg meget forvirret omkring, hvordan jeg skulle supportere og bruge vores systemer, men mine kollegaer er fantastiske til at oplære og motivere en, så man kommer godt igennem. Og i dag er jeg tryg ved at snakke med kunder, og vores systemer lærer man hurtigt, når man arbejder med dem dagligt”.

Mentalt har Lukas også rykket sig meget. Tidligere kæmpede han med manglende motivation til at gå i skole, men nu er billedet et andet: ”Efter jeg begyndte på LINAK har jeg altid set frem til endnu en dag på arbejdet. Da jeg lagde mærke til den følelse efter et år, blev jeg helt paf, men samtidig positivt overrasket over min mentale udvikling. Jeg er også blevet meget mere selvstændig, og kan holde flere bolde i luften end jeg kunne før”.

LINAK som elevplads

Lukas var ikke i tvivl om, at LINAK var det rigtige sted for ham, efter han havde været til jobsamtale: ”Jeg valgte at søge ind på LINAK, da det er et kendt og stort firma med godt omdømme på Als. Efter min jobsamtale fik jeg et fantastisk indtryk af mine kommende kollegaer og hørte om de mange spændende opgaver – dér vidste jeg, at LINAK var den rigtige vej for mig”.

Det der virkelig betyder meget for Lukas er samarbejdet med kollegaerne: ”De er en af grundene til, at jeg glæder mig hver morgen til at komme på arbejde – de gør dagene unikke og spændende. På LINAK er vi gode til at holde humøret oppe og have et godt fællesskab, stemningen er altid rar og god.”

Ifølge Lukas bliver man ikke set ned på som elev. Som han siger: ”Selvfølgelig kommer man ind i mellem ud for elevopgaver, men det er heller ikke dårligt at have ansvar for mindre projekter”. Det Lukas er mest stolt af i sit arbejde er bl.a., at han har ansvar for at give alle dem han supporterer en god hjælp: ”Jeg er stolt over at kunne hjælpe medarbejdere globalt, at sidde på hovedkontoret og være en del af fællesskabet.”

En klar anbefaling

På spørgsmålet om, hvilket råd Lukas kan give til andre, der overvejer at blive elev hos LINAK, er svaret klart: ”Send en ansøgning hurtigst muligt, det er en gylden mulighed! Der er en god stemning og mange muligheder for at blive fagligt udfordret. Der er mange muligheder for at specialisere sig for noget, man kan lide, og fællesskaber man kan være en del af. Du kommer ikke til at sidde på en stol og vente på noget at lave – det gør, at du bliver udfordret og dagene føles kortere. Plus, at det er et gyldent stempel på dit CV.”

Fremtiden

Lukas er allerede blevet forlænget som datateknikerelev indtil ca. 2023. Derefter er fremtidsdrømmen at være i et rart arbejdsmiljø med nye udfordringer og et større ansvar: ”Jeg vil gerne fagligt udfordres, så jeg en dag kan kravle op ad stigen og være mere end bare IT-Support. I det mål er LINAK et fantastisk sted at starte.”

Got a question?

Our team is ready to assist you with technical information, starting a project and more.

Contact now