Contact us here

Lars, international salgselev

Marts 2021 Lars var elev i salgsenheden LINAK International fra 2017-2019, hvorefter han blev fastansat i selv samme afdeling. Elevforløbet gav ham den erhvervserfaring, han havde brug for, og på det personlige plan har han også rykket sig meget.

Lars - international salgselev

Lars er oprindeligt uddannet markedsføringsøkonom, men da han efter endt uddannelse blev ved med at få afslag på sine jobansøgninger, grundet manglende erhvervserfaring, valgte han at sadle om: ”Jeg besluttede mig for, at jeg også ville søge elev/trainee stillinger. På den måde kunne jeg få en fod indenfor i en virksomhed og starte fra ”bunden”, så jeg kunne skaffe mig den nødvendige erfaring. Da jeg så stillingsopslaget fra LINAK, var jeg ikke i tvivl, om at det var lige noget for mig.”

Lars kommer fra lokalområdet tæt på LINAK hovedkontoret på Als, og han kendte derfor virksomheden: ”LINAK er en kæmpe faktor for det lokalområde, som jeg også selv er en del af. Alle i området kender LINAK, og man hører kun gode ting om virksomheden fra lokalområdet og dens medarbejdere. Jeg vidste derfor, at jeg her ville blive en del af en fantastisk organisation, der udover at hjælpe lokalsamfundet også forbedrer menneskers liv rundt omkring i verden.”

Et lærerigt forløb

Lars har nu en fast stilling i den afdeling, han var elev i. Afdelingen er en international salgsafdeling, der sælger direkte til kunder i dele af Østeuropa, Mellemøsten og Afrika. Men gennem sin tid som elev stiftede Lars også bekendtskab med andre afdelinger: ”Jeg har haft kortere ophold rundt omkring i organisationen til at hjælpe på forståelsen for, hvordan den er skruet sammen. Bl.a. i shipping, kvalitetsafdelingen, prøveordre, økonomi, en produktionscelle (her var jeg en del af teamet, der producerede aktuatorer i to dage) og til sidst salgsselskabet LINAK Danmark.”

Ifølge Lars har han lært meget i sin elevtid: ”På det personlige plan kan jeg sige, at jeg har rykket mig meget i forhold til f.eks. at tage telefonen og også selv at ringe den ene potentielle kunde op efter den anden fra flere forskellige kulturer og lande. Tidligere var det noget grænseoverskridende for mig.”

Også fagligt har Lars oplevet en udvikling: ”På det faglige plan har jeg lært vores produkter at kende, at opsøge kunder, forberede messer, pris- og tilbudsberegning, system sammensætning, marketing aktiviteter og after sales service.”

Udfordringer og succes

Det, der i elevtiden udfordrede Lars mest, var den tekniske rådgivning af kunder: ”Jeg har ingen teknisk baggrund, så det var en anelse overvældende at skulle sætte sig ind i så mange forskellige produkter og sideløbende rådgive kunder. Men LINAK er god til at vise sine elever tålmodighed og tillid.”

Og det var netop dette Lars havde brug for, for at få den erfaring han manglede. Det gjorde også, at han fik en stor ordre igennem: ”I 2019 solgte jeg en ny kunde 210 systemer til hotelsenge til et projekt i Serbien. Det er jeg meget stolt af.”

En god oplevelse

Under sit forløb har Lars haft et rigtig godt samarbejde med sin elevansvarlige: ”Min elevansvarlige var også min nærmest overordnede, og jeg synes det fungerede rigtig godt med løbende aftaler og dialog, både dagligt, men også med faste møder på uge/månedsbasis for at fastholde kurs og læringskurve.”

Derfor tøver Lars heller ikke med at anbefale LINAK som elevplads: ”Jeg har KUN gode ting at sige om LINAK som arbejdsplads. Mit råd vil derfor helt klare være, at man skal springe på, hvis muligheden den byder sig!”

Fremtiden

Lars har nu fået den erhvervserfaring, som tidligere blev krævet, da han søgte job. Han er meget taknemmelig for, at LINAK gav ham muligheden: ”Jeg mener, at man som virksomhed af en vis størrelse er forpligtiget overfor samfundet til at ansætte elever og lærlinge, og her går LINAK lige den ekstra mil, som jeg mener, at mange af de andre kan lære noget af.”

Lars er nu ansat som intern sælger i LINAK International, men han drømmer videre: ”For nu er mine fremtidsdrømme at fortsætte min udvikling, så jeg kan blive godt klædt på til måske på sigt at udvikle mig til ekstern sælger.”

Got a question?

Our team is ready to assist you with technical information, starting a project and more.

Contact now