Contact us here

Malte, Operations Graduate

September 2019 26-årige Malte Corydon-Petersen fra København er uddannet produktionsingeniør. Han har været igennem et 2-årigt forløb som Operations Graduate på LINAK A/S. Forløbet har lært ham meget om hans egen faglighed og om LINAK som virksomhed.

Malte, Operations Graduate

For Malte har tiden som Graduate på LINAK betydet utrolig meget for ham som nyuddannet produktionsingeniør. Tidligere havde han en masse teoretisk viden fra skolebænken, men knap så meget praktisk erfaring fra virkeligheden. Som Malte fortæller:
”Der er væsentlig forskel mellem beregninger i opstillede skoleopgaver – og så virkeligheden. Tag bare datagenerering og det forberedende arbejde. Det får man tildelt på skolen, men ude i virkeligheden skal man selv finde det. De forskellige jobs på LINAK har givet mig en ide om, hvor jeg skal bevæge mig hen”.

På rundtur i organisationen
Gennem sit forløb har Malte været rundt i fire forskellige funktioner i LINAK organisationen. Han har haft fokus på bl.a. automatisering, lean, layout material flow, internal material flow og produktionsoptimering. Noget af det Malte er mest stolt over, er hans bidrag i forhold til fleksibel automation: 
”Det er et forholdsvist nyt område med kollaborative robotter, der står i produktionen og samarbejder med mennesker. Jeg var med til at præge området, som vi kender det i dag. Det gav også anledning til frustrationer, for af og til var der uenighed om forholdene. Det var fedt at være med til at sætte vores standard her på LINAK”.

Udstationering i USA
En af hans fire funktioner fandt sted i datterselskabet LINAK U.S. Her arbejdede Malte i otte måneder med internal material flow:
”Jeg er også stolt af opholdet i USA. At arbejde i et datterselskab, opleve en anden kultur og indføre en standard, der var dannet på hovedkontoret, og som jeg skulle implementere og bygge videre på i USA. Det var spændende at prøve grænser af og være med til at definere retningen,” siger Malte og fortsætter: ”Personligt har jeg aldrig været begejstret for at tale foran større forsamlinger. Det kan jeg nu – endda på engelsk. Det var grænseoverskridende, men jeg kan faktisk godt lide det”.

Netværk er alt
Ifølge Malte er noget af det vigtigste han har lært i sit Graduate forløb, at relationen til kollegaerne har kæmpe betydning:
”Det største og vigtigste er netværk. Mit daglige arbejde er afhængigt af andre. At bruge bare en smule tid på hinanden og sætte sig ind i den andens situation, gør en forskel. Når du har brug for hjælp eller samarbejde vil de gøre en ekstra indsats for dig – og omvendt,” siger Malte og fortsætter: ”LINAK er en stor virksomhed, og man kan godt føle sig lille. Men nu kan jeg se den større helhed; fra topledelsen og ned til gulvet - og tilbage igen”.

Livet i Sønderjylland
Malte har tidligere været praktikant hos LINAK. Han kom tilbage på grund af det gode arbejdsmiljø – som han siger: ”Jeg kan lide kulturen, hvordan vi behandler hinanden og tilgangen til arbejdet. Det har jeg kun fået bekræftet alle steder, jeg har været siden. Fra dag ét har jeg følt, at jeg er blevet taget seriøst. Man bliver kastet ud i det og får lov til at bidrage og yde en indsats”.

 Det er ikke nogen hemmelighed, at Malte i starten var lidt betænkelig ved at skulle flytte fra København og helt til Sønderjylland:
”I starten var jeg lidt nervøs for, om der skete nok i lokalområdet. Jeg er jo københavner. Men jeg er kun blevet positivt overrasket. Når du træder ud af døren i København, vælter tilbuddene ind til dig. I Sønderborg skal du bare selv opsøge dem. Jeg er specielt glad for at være omringet af natur og vand, og med 30 minutter til grænsen er der ikke kun adgang til et andet land, men til resten af Europa. I København passer hver sit eget. Sønderjyder er imødekommende. Her siger man ’mojn’, uanset om man kender hinanden eller ej. Man falder altid i snak med nogen”.

En klar anbefaling
Malte har været rigtig glad for sit Graduate forløb og vil gerne anbefale andre at søge ind:
”Her er en unik mulighed for at få testet, hvad du har lyst til. Du får lov til at afprøve hele paletten fra skolebænken. Også ting du ikke har stiftet bekendtskab med før. De erfaringer kan du bruge hen af vejen,” siger Malte og fortsætter:
”Jeg har haft meget indflydelse på forløbet i forhold til mine fremtidsmål. LINAK giver et godt springbræt og en god læringskurve, hvis man ved, hvor man vil hen. LINAK har en ressourcestærk størrelse og er interesseret i, at du får succes. Der er afsat tid til hjælp og sparring undervejs, så du har forudsætningerne til at blive succesfuld i det, du laver.”

 I Graduate forløbet får man stillet to mentorer til rådighed – én personlig og én faglig. Ifølge Malte har det været rigtig rart at have nogle fagpersoner, som han kunne gå til:
”De guidede og stillede reflekterende spørgsmål, så jeg kunne genoverveje ting. De skal have stor ros, for jeg følte en oprigtig interesse fra dem begge. De gav mig tid til at finde mit bedste potentiale”.

Fremtiden
Efter Graduate forløbet blev Malte fastansat i Operational Excellence, hvor han nu arbejder med løbende forbedringer på mange niveauer. Graduate forløbet har ifølge Malte været en god karrierestarter:
”Jeg tog graduate-programmet her, fordi jeg så det som det bedste springbræt til en karriere som produktionschef eller lignende. Det er stadig mit mål. Det driver mig at have indflydelse, ansvar og forbedre nuværende arbejdsgange, så vi hver dag kan gå hjem og vide, at vi har ydet vores bedste og gjort det lidt bedre end i går”.

 
Got a question?

Our team is ready to assist you with technical information, starting a project and more.

Contact now