Kasper, Operations Graduate

November 2019

Kasper startede i 2018 som Operations Graduate hos LINAK A/S. Han havde inden da læst en bachelor som maskiningeniør på Aarhus Universitet. I forløbet oplevede han at få meget ansvar og har lært LINAK rigtig godt at kende.

Kasper LINAK A/S

Kasper har gennem sit Graduate forløb haft ét hovedprojekt, der gik ud på at analysere potentialet i at implementere AGV’er (Automated Guided Vehicles) i produktionen på LINAK A/S. Desuden havde han nogle sideløbende projekter med forskellige test-projekter.

For Kasper har forløbet betydet meget: ”Først og fremmest har det givet mig muligheden for at komme til at arbejde for en spændende virksomhed med rigtig mange muligheder. Jeg har oplevet, at man ved LINAK meget hurtigt får ansvar, hvis man selv tager ansvar for sit arbejde, og har gå-på-modet til at ville lære og blive bedre til det, man gør.”

At blive udfordret

Ifølge Kasper har noget at det mest udfordrende ved forløbet været selve det at skulle starte på arbejdsmarkedet: ”Det er en omvæltning at gå fra skolebænken til at starte i en virksomhed og anvende sin uddannelse i praksis. Maskiningeniøruddannelsen fokuserer meget på det mekaniske, hvorimod jeg i min Graduate stilling har arbejdet meget med processer og flow”.

Som en del af forløbet får hver enkelt Graduate tilknyttet to mentorer, der hjælper med sparring og input: ”Det har været rigtig fint at have to mentorer med hver deres ekspertise. Min faglige mentor har sparret med mig i forhold til mine projekter og hjulpet mig i forhold til daglige udfordringer. Min personlige mentor har stillet gode spørgsmål, der fik mig til at reflektere over dagligdagen og læringsprocessen”.

Fremtiden

Inden Graduate forløbet var slut, tilbød der sig en spændende jobmulighed for Kasper. Han har derfor forladt forløbet og har fået en fast stilling på LINAK A/S som projektingeniør inden for digital produktion. Han er derfor nu flyttet til Haderslev med sin kæreste for at komme tættere på LINAK A/S.

Han er blevet rigtig glad for at være hos LINAK. Som han siger: ”Hos LINAK er vi rigtig gode til at komme ud over stepperne og tage beslutninger. Det er fedt, at vi ikke bare læner os tilbage og er tilfredse med sådan, som virksomheden kører i dag. Vi prøver altid at gøre tingene bedre, for det, der fungerede for år tilbage, fungerer måske ikke perfekt i dag”.